Living area
About 131 m²
Plot area
About 163 m²
Year built
Built in 1942
Number of rooms
6 rooms (5 bedrooms)

Vuchtstraat 79

4816 BM, Breda (Noord-Brabant)

Deze fors uitgebouwde en volledig gemoderniseerde 6-kamer tussenwoning is gelegen aan een rustige en doodlopende straat in de wijk Doornbos-Linie. De woning beschikt over een lichte woonkamer met een erker aan de voorzijde, een spectaculaire woonkeuken (samen ca. 52m²), hal, 2 separate toiletruimten, maar liefst 5 slaapkamers, moderne badkamer, waskamer, voortuin en een diepe achtertuin, ideaal gelegen op het westen en voorzien van een overkapping, berging en een achterom.

De woning is in 2011/2012 compleet gerenoveerd waarbij alles is aangepakt zoals; nieuwe leidingen, elektra, wanden, vloeren, aanleg vloerverwarming, aanbouw begane grond, opbouw eerste verdieping, overal kunststof kozijnen, HR++ beglazing, nieuwe keuken, badkamer, toilet 2x, dakkapellen, etc.. De woning beschikt aldus over een hedendaags afwerkings-, comfort- en voorzieningenniveau.

De Vuchtstraat is gelegen op een gewilde woonlocatie aan een autoluwe doodlopende straat grenzend aan een groenvoorziening in de wijk Doornbos-Linie. Aan de overkant ligt een speeltuintje en eveneens op korte afstand vinden we het NS Station, het historische stadscentrum, scholen en diverse sportaccommodaties. Met de komst van de nieuwe spoorzone en de herontwikkeling van de wijk heeft de directe omgeving van de woning een zeer positieve impuls gekregen.

Voor een juiste indruk van deze verrassende woning is een bezichtiging van harte aan te bevelen !

Bouwjaar: ca. 1942
Woonoppervlakte: ca. 131m²
Inhoud: ca. 445m³
Perceeloppervlakte: 163m²
Aanvaarding: in overleg / bij voorkeur begin mei 2023

INDELING
Begane grond:
Entree/hal met een granito tegelvloer en toegang tot de woonkamer, de net vernieuwde trapopgang naar de eerste verdieping, de meterkast (10 groepen en 3 aardlekschakelaars), kelderkast en de halfbetegelde toiletruimte voorzien van een hangend closet met inbouwreservoir, natuurstenen hoekfonteintje en mechanische afzuiging.
De zitkamer (ca. 5.40 x 3.34m) aan de voorzijde van de woning beschikt over een sfeervolle erker, een mooie leistenen vloertegel, vloerverwarming, een plafondhoogte van maar liefst 2.80 meter en een strakke stucwerk plafondafwerking.
Aan de achterzijde is de woning spectaculair uitgebouwd en voorzien van twee lichtkoepels met een prachtige lichtinval op ieder moment van de dag.
Hier vinden we de royale woonkeuken (ca. 6.56 x 5.26/4.87m) in een hoek- en een eilandopstelling voorzien van een Belgisch hardstenen werkblad, veel kastruimte en diverse inbouwapparatuur waaronder een SMEG fornuis met een brede oven en een 5-pits inductiekookplaat, rvs wandafzuigkap, combi oven/magnetron, vaatwasser, koel/vriescombinatie met ijsblokjesautomaat, Quooker en een rechte spoelbak. De keuken is eveneens afgewerkt met de leistenen tegelvloer voorzien van vloerverwarming, een strakke stucwerk wand- en plafondafwerking, diverse inbouwspots en biedt aan de achterzijde middels een schuifpui toegang tot de achtertuin met overkapping.
De woonkamer met open keuken bieden samen een spectaculaire leefruimte van maar liefst ca. 52m².

Eerste verdieping:
De overloop biedt toegang tot 3 slaapkamers, de badkamer, de afgesloten trapopgang naar de tweede verdieping en de 2e toiletruimte voorzien van een hangend closet met inbouwreservoir en mechanische ventilatie.
Slaapkamer 1 (ca. 3.34 x 3.10m) is gelegen aan de voorzijde van de woning en voorzien van een inbouwkast.
Slaapkamer 2 (ca. 2.16 x 1.78m) is eveneens gelegen aan de voorzijde. Deze kleine kamer doet momenteel dienst als walk-in closet.
Slaapkamer 3 (ca. 3.43 x 3.34m) is gelegen aan de achterzijde van de woning en voorzien van een inbouwkast en een elektrisch bedienbaar rolluik.
De slaapkamers zijn voorzien van een mooie laminaatvloer in een brede plank, hoge plafonds (2.68m) en een strakke stucwerk wand- en plafondafwerking.
De badkamer (ca. ca. 3.34 x 2.32/1.78m) is voorzien van een bijzonder royale inloopdouche met een glazen douche, hand- en regendouche, dubbele wastafel in meubel, designradiator en mechanische afzuiging. De badkamer is afgewerkt met een moderne grijze wandtegel, deels grijze en deels lichte wandtegel en een strak stucwerk plafond met diverse inbouwspots.

Tweede verdieping:
Vanuit een kleine tussenhal is er toegang tot twee slaapkamers.
Slaapkamer 4 (ca. 3.37 x 2.00m) is gelegen aan de voorzijde van de woning en voorzien van een dakkapel, een nette laminaat vloerafwerking, strakke wanden- en plafond en een geluidsarme ventilatiekast. Deze kamer staat in open verbinding met de zolderkamer/waskamer (ca. 3.45 x 1.80m) voorzien van een dakraam, vaste wastafel, de aansluitpunten ten behoeve van de wasapparatuur en de opstelling van de mechanische ventilatie unit en de c.v. combiketel (Intergas, 2011).
Slaapkamer 5 (ca. 3.48 x 3.27m) is gelegen aan de achterzijde en voorzien van een dakkapel, een nette laminaatvloer, strakke stucwerk wanden en plafond, diverse inbouwspots, een elektrisch rolluik en airconditioning.

TUIN
Voortuin (ca. 5.40 x 4.00m), voorzien van een muurtje, borders met beplanting, een grindbed en een looppad naar de voordeur.
De achtertuin (ca. 13.25 x 5.40m) is gelegen op het westen en hier kan tot in de late uurtjes van de zon worden genoten. De tuin is heerlijk stil en beschikt over een royale overkapping (ca. 5.40 x 2.95m) tegen de achtergevel, een terras, kunstgras, grindbed, gemetselde borders met een gevarieerde beplanting, elektra en een achterom. De forse tuinberging (ca. 3.85 x 2.94m) beschikt over elektra.

RENOVATIE / VERBOUWING
De woning is in 2011/2012 geheel gestript en aan de binnenzijde opnieuw opgebouwd.
Naast de realisatie van de forse aanbouw zijn o.a. de volgende zaken vernieuwd:
de keuken, badkamer, toiletruimten 2x, elektra, stoppenkast, elektra, dakisolatie, muurisolatie, vloerverwarming, c.v. ketel, schilderwerk, stucwerk, vloeren, dakkapel, tuinaanleg, deuren, kozijnen (kunststof), beglazing (HR++), leidingwerk, enzovoorts…

BIJZONDERHEDEN
- De hal, woonkamer en keuken zijn voorzien van vloerverwarming;
- De woning is geheel voorzien van kunststof kozijnen met inbouwhorren en HR++ beglazing;
- De woning is voorzien van dakisolatie, spouwmuurisolatie en deels vloerisolatie;
- De woning is zowel op de begane grond als op de eerste verdieping uitgebouwd;
- Gelegen aan een rustige en doodlopende straat;
- Er is voldoende en gratis parkeergelegenheid in de straat;
- Met een woonoppervlakte van ca. 131m² biedt de woning enorm veel leefruimte;
- De 2 slaapkamers aan de achterzijde zijn voorzien van elektrische rolluiken;
- Vanaf deze locatie zijn het stadscentrum en het NS Station binnen enkele fietsminuten bereikbaar;

ALGEMEEN
- Bij een verkoop wordt als basis gebruik gemaakt van het model van de koopovereenkomst, vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen NVM, de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. In deze koopovereenkomst wordt standaard de verplichting tot het storten van een waarborgsom of het stellen van een bankgarantie door de koper ter grootte van 10% van de koopsom opgenomen.
- Een koopovereenkomst komt tot stand onder de opschortende voorwaarde dat beide partijen de koopovereenkomst ondertekenen. Partijen kunnen derhalve noch aan een mondelinge overeenkomst, noch aan een schriftelijke bevestiging daarvan, rechten ontlenen.
- Deze vrijblijvende informatie is met de grootste zorg samengesteld, echter aan de inhoud hiervan kunnen geen rechten worden ontleend. Maatvoeringen zijn slechts indicatief en kunnen afwijken van de werkelijke situatie en zijn uitsluitend bedoeld om een indruk te geven van de indeling. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Floor plans

Transfer

Asking price
€ 399,000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
By arrangement (preferably early May 2023)

Construction

Object type
Single-family house, terraced house
Type of construction
Existing construction
Year built
1942
Type of roof
Saddle roof covered with tiles

Area and content

Living area
131 m²
Plot area
163 m²
Content
445 m³
External storage space
11 m²

Classification

Number of rooms
6 rooms (5 bedrooms)
Number of bathrooms
1 bathroom
Bathroom facilities
Double sink, vanity unit, walk-in shower
Number of residential floors
3 floors
Facilities
Mechanical ventilation, shutters, TV cable, air conditioning, flue, sliding doors, skylight

Energy

Energy label
B
Energy label registration
14-12-2022
Isolatie
Roof insulation, wall insulation, floor insulation, hr glass
Heating
Boiler
Hot water
Boiler
Cv kettle
Nefit kombi kompakt hre 36/30 combi boiler gas fired from 2011 (owned)

Outdoor space

Location
On a quiet road, in a residential area
Garden
Backyard, front yard
Afmetingen achtertuin
72 m² (13.25 meters deep and 5.4 meters wide)
garden location
Located on the west and and accessible from the back

Storage

Barn / storage room
Detached wooden shed
Facilities
Equipped with electricity

Garage

Type of garage
No garage

Parking

Type of parking facility
Public parking

Energy consumption in Breda

Energy label this property

Energielabel B

Publishing energy label: 14-12-2022

Power consumption per year

3020 kWh

(Average terraced house in Breda)

Gas consumption per year

900 m³

(Average terraced house in Breda)

* Figures are from CBS and are intended as an indication and may vary for this property

Indication of mortgage costs

Own deposit:
Savings / surplus value

Interest:
Lowest 10-year interest rate

Lowest 10-year interest rate

4,09% - ABN AMRO Budget Hypoth... - NHG


4,49% - Vista Hypotheken Hypot... - 100%

Lowest 20-year interest rate

4,28% - Tulp Hypotheken Riant... - NHG


4,64% - ASR WelThuis hypotheek - 100%

Lowest 30-year interest rate

4,38% - Tulp Hypotheken Riant... - NHG


4,64% - ASR WelThuis hypotheek - 100%


Mortgage:

Gross monthly expenses: € 0 p/m

Net monthly expenses: € 0 p/m

How do we calculate this?

The interest rate is based on the lowest 10-annual fixed rate for one mortgage part. The interest rate listed (4.09% met NHG) was checked on 05-12-2023. This calculation is based on an annuity mortgage that is fully repaid, with monthly payments remaining the same throughout the term. Actual interest and net monthly payments may vary depending on your personal situation and the mortgage lender. Please consult a financial advisor for an accurate calculation and advice. No rights can be derived from this calculation; it serves only as an indication.

Documentation

Cadastral map

Living Environment

Land Registry PDF

BAG extract

Floor plans PDF

Business List Vuchtstraat 79

Questionnaire B Vuchtstraat 79

WOZ valuation report

Visit our website

Bid on this property

Viewing solar borders

On the map

Residents in Breda

Total population
4460 inhabitants
Men
52%
Women
48%

Residents in Breda

up to 15 years
13%
15 to 25 years
16%
25 to 35 years
35%
45 to 65 years
23%
65 and older
13%

Households in Breda

Single without children
52%
Multi-person without children
24%
Households without children
76%

Households in Breda

Households with one child
8%
Households with multiple children
16%
Households with children
24%

Homes in Breda

Houses before 1945
6%
Houses between 1945 and 1965
58%
Houses between 1965 and 1975
15%
Houses between 1975 and 1985
3%
Houses between 1985 and 1995
1%

Homes in Breda

Homes between 1995 and 2005
0%
Homes between 2005 and 2015
16%
Homes after 2015
0%
Rental properties
70%
Homes for sale
30%

Other in Breda

Average WOZ value
€ 198.000,-
Persons under 65 with benefits
12%

Other in Breda

Addresses per km²
2825
Urbanity (scale of 1 to 5)
100%
Postcode kaart 4816 Gemeente kaart breda

MB Makelaars

If you have any questions or would like to schedule a viewing, please use the form to the right. You will be contacted shortly thereafter.

Reviews MB Makelaars

Vuchtstraat 79, Breda

€ 399,000 k.k. - Sold